Pokoje Gościnne Przemyk

Pokoje Gościnne Przemyk
Rewa

Aparthotel Delta - 200 m od Krupówek

Aparthotel Delta
Zakopane

Apartamenty Numer 6

Apartamenty Numer 6
Lublin

Nad Potokiem

Nad Potokiem
Szczyrk

VILLA STEFANIA

Pokoje U Steni
Jarosławiec

Miasto: Typ: Region: Pokaż więcej opcji>>

Opinie o Rezydencja Lux

Opis Opinie (20) Kamery (3) Kontakt Drukuj Do schowka
Rezydencja Lux - galeria
Dostępne miejsca: 20
Cena za nocleg od 140 zł/osoba
 
Adres: Morska 88
Rewa, 81-198
woj. Pomorskie, Pomorze Wschodnie
 
Telefon: 6023... pokaż numer telefonu
  Formularz kontaktowy
 

Mariola (09.07.2012), ocena 9/10

Spędziliśmy z mężem uroczy czerwcowy tydzień w Rewie w Rezydencji Lux. Jeśli ktoś nie był nigdy w tej miejscowości to gorąco polecam, lokalizacja jest idealna. Ładna plaża oraz blisko na Hel i do Gdyni. Sam pensjonat czysty i zadbany. Obsługa miła i pomocna w sugestiach co lokalnych atrakcji. Do plaży blisko, spokojnie można spacerkiem się wybrać. Mają też świetną restaurację włoską na miejscu - potrawy znacznie smaczniejsze niż w lokalach przy samej plaży i do tego lepszej relacji jakość/cena.

Marek (24.04.2012), ocena 8/10

Weekend. Oferta z kuponów. Chyba się znacznie poprawiło. Byłem w kwietniu2012 w "Rezydencji" ;). MIŁO, czysto, Jedzenie nawet nawet. Obsługa - uśmiechnięta. Super. Spacery przy zachodzie słońca. Polecam

Ula z Gdynia (13.04.2012), ocena 10/10

Bardzo polecam ******
Byłam dwa razy w Rezydencji. Pierwszy raz miałam niespodziane zrobiona przez męża -impreza urodzinowa w restauracji (palce lizać , obsługa bardzo miła)plus nocleg pokoje przestronne w obiekcie cicho czasie mojej imprezy pani meldowała osoby na pokój i słyszałam jak przypominała o imprezie na dole, że opinie przeczytane o niepowiadomieniu że w lokalu będzie impreza nie są słuszne. Drugi raz byłam z kuponem grupera. Także byłam miło potraktowana. Pobyt super dla kogoś kto szuka spokoju i odpoczynku. Śniadania pyszne i lazania szpinakowa palce lizać. Bardzo polecam na pewno wrócę. {[[[[[[

ja (08.02.2012), ocena 8/10

Witam,

Lokal: Byłem w rezydencji z kuponu na koniec stycznia. Budynek nowy ładny, wszystko nowe jak na zdjęciach.
Pokój: również ładny i czysty. Trochę mały TV i nie można było go ustawić więc ciężko się oglądało. Łazienka również nowa, ręczniki białe czyste, woda gorąca. W pokoju było zimno ale po odkręceniu grzejników było ok. Ogólnie pokój i łazienka bardzo nam się podobała, był jeden minus, a mianowicie pościel była stara i kiepskiej jakości oraz kolorowa. Również mam pensjonat i taką pościel stosuje się w kwaterach za 30 zł, a nie w tej klasie obiektu. Muszę jednak zaznaczyć, iż była ona czysta.

Wyżywienie: pierwsza kolacja, zupa nie wiem jaka ale dobra chodź przesolona. Drugie danie frytki, surówka pierś z kurczaka, bardzo duża. Wszystko smaczne tylko pierś była nie dosmażona.
Śniadanie podane na talerzu, dużo chleba, trochę masła jeden serek, 4 plasterki ogórka, 2 szynki i 2 sera, dżem i jogurt oraz na ciepło kiełbasa. Drugi dzień to samo lecz zamiast kiełbasy jajecznica z 2 jaj i jajko na twardo. Herbata i kawa bez limitu. Wielu narzeka, że to mało ale ja się mega najadłem, a jadam dużo (facet jestem), a dziewczyna zostawiała. Nie rozumiem narzekań że śniadanie małe (no chyba, że to polskie paniska się do hoteli no limit przyzwyczaiło). Druga kolacja rosół, dobry i schabowy z boczkiem oraz sałatka, frytki. Znowu dobre ale mięso znowu nie dosmażone. Do kolacji do wyboru sok lub herbata.

Obsługa miła, informowała nas o której śniadanie czy kolacja. Drugiej nocy w lokalu była impreza o czym zostaliśmy przed przyjazdem poinformowani. Do plaży faktycznie więcej niż 300 m może z 600, nie mierzyłem.

Podsumowanie: gdyby nie kiepska pościel i nie dosmażone kotlety na obiad oraz przesolona zupa można by dać 5, ale tak 4. W sumie polecam i pewnie kiedyś tam wpadnę.

Kristoferson (29.01.2012), ocena 2/10

W "rezydencji" byliśmy również z groupona. Rezydencji zdecydowanie nie polecam! Do morza jest co najmniej 600 metrów. Do plaży przynajmniej dwa razy tyle! Nie wiem, jak właściciele doszli tam w 250 metrów:)! Najwidoczniej sekretu gościom nie przekazują:)

Obiadokolacja to oszczędnościówka - rozwodniony koncentrat jako zupa pomidorowa, "lazania", która o lasagne nigdy nie słyszała, a na deser galaretka bez smaku i drink z połową naparstka alko. Takie typowe dziadostwo.

Śniadania. Można poczuć się jak w aptece:) Wszystko jest... Solidnie odliczone! Trzy połówki plasterków sera, trzy plastry szynki "zmielonki" (typu pies zmielony z budą), serek topiony (sztuk jeden), trzy przezroczyste plasterki ogórka i masło. Do tego jajecznica z połowy jajka. Herbata za to do woli, ale trzeba liczyć się z karcącym wzrokiem właścicielki:)!!!

Najlepsze jest to, że nigdy nie wiadomo, kiedy stołówka otworzy swoje podwoje, aby zaserwować śniadanko lub kolację. Mieliśmy dwa noclegi i dwa razy musieliśmy podbijać kilka razy...

Jeśli chodzi o pokoje, to trzeba powiedzieć, że są czyste. Łazienka - w naszym pokoju prysznic przeciekał, zalewając ją całą. Hitem jest szary papier toaletowy z dziurami a la szwajcarski ser rodem z biedry:) (sztuk jeden!)

"Obsługa"... Tłusty pan kucharz i nadęta właścicielka. Warto poobserwować. Zabawne!

Podsumowując: jeśli uda Wam się tam pojechać za jakieś niewielkie pieniądze z groupona, to można się PRZEMĘCZYĆ. Trzeba mocno liczyć się z siermiężnym serwisem i wszechobecnym cięciem kosztów, przybierającym rozmiary tandety w stylu polskiego dziadostwa a la Zakopane. Jeśli mielibyście płacić normalną cenę, to ZDECYDOWANIE odradzam!

Madzia (25.01.2012), ocena 9/10

Byłam w rezydencji na zabawie sylwestrowej i jestem bardzo zadowolona zarówno z balu jak i całego 4dniowego pobytu. jedzenie bardzo dobre i na prawdę szło się najeść. obsługa i właściciele bardzo mili. blisko do morza. i cena za cały pobyt przystępna.także ja na pewno się tam jeszcze wybiorę. pozdrawiam i jak najbardziej polecam

Łukasz (24.01.2012), ocena 5/10

Również trafiłem tam z grupona. Jeśli chodzi o cenę którą zapłaciłem na gruponie to powiedzmy, że była prawie adekwatna. Jeśli miałbym za ten standard zapłacić normalną cenę to poczułbym się trochę oszukany. Obsługa wg mnie była mało sympatyczna, a każdy uśmiech był przez nich jakby wymuszony. Jedzenie niestety mocno do bani. Zupa pomidorowa to po prostu rozwodniony koncentrat pomidorowy, a w lasagne trafiałem na chrząstki. Kieliszi od wina całe w palcach i ze śladami ust. Pokój generalnie ok gdyby nie usytuowanie telewizora, ale to nie jest istotne, bo nad morze nie jeździ się, żeby oglądać tv :) Generalnie miejsce jest ok dla ludzi młodszych zwracających głównie uwagę na aspekty finansowe. Jeśli jednak masz już trochę więcej niż 20 lat i pewne wymagania to lepiej poszukaj czegoś innego.

Maja (23.10.2011), ocena 9/10

Byłam z mężem w rezydencji LUX z groupona i jestem bardzo zadowolona. Obiadokolacja bardzo obfita. Śniadanie dość obfite i myśle, że bez problemu można zaspokoić głód - jajecznica a do tego ser, szynka, ogórek, serek topiony, dżem plus jogurt. Pokoje czyste. W pokoju były nawet ręczniki. Jedyny mały minusik to brak mydła w pokoju. Przy umywalce bardzo by się przydało. I to wszystko za cenę niewiele ponad 100 zł. Polecam pobyt w tej rezydencji.

dorka (21.10.2011), ocena 10/10

Witam :)
Jestem bardzo zadowolona z pobytu w Rezydencji LUX staram się przebywać tam przynajmniej 2x na miesiąc jeżdżę w weekendy, jestem zawsze miło i serdecznie przyjmowana przez gospodarzy,a obsługa jest miła i serdeczna..można fajnie wypocząć i jest gdzie chodzić na spacery..
śniadanka pyszne a obiadki rewelacyjne..polecam również imprezy takie jak Andrzejki czy Sylwester naprawdę jest super.. nieziemska atmosfera..
Zawsze spotykam się z milą obsługą i bardzo polecam ten hotel:)
pozdrawiam:)

Kasia (26.09.2011), ocena 1/10

Byłam w W '' Rezydencji Lux w czerwcu również z gruponu , i naprawdę nie polecam . Śniadania za max 4 zł w kawa w brudnych kubkach , nad resztą jakości produktów nie będę się rozpisywać bo to po prostu żenujące . Nie wiem czy wszyscy goście są tak źle traktowani czy tylko ci z gruponów ale to niczego nie usprawiedliwia . Jednym słowem NIE POLECAM , sama miejscowość ok ale Lux szkoda słów .

Marcin (02.09.2011), ocena 7/10

Witam, przebywałem wraz z dziewczyną w Rezydencji Lux przez tydzień od połowy sierpnia. Na początku trzeba zdementować fałszywe opinie. Śniadanie- smaczne i idzie się naprawę solidnie najeść( jajecznica lub kiełbaska, jogurt, kilka plasterków sera i szynki, serek topiony, parę plasterków ogórka, masło, herbata lub kawa czy sok). Pokój oczywiście z dużą szafą, a obraz w tv normalny( kto potrzebuje dobrego tv na wakacjach!?). Faktem jest, że półka w łazience i sam tv w pokoju zdecydowanie za wysoko, nawet jak dla mnie ( mam 180 cm). Odległość do morza moim zdaniem przystępna. 3-5 min spacerkiem do zatoki, 10-15 do plaży od strony otwartego morza. Ogólnie budynek ładny i zadbany. Właściciele bardzo mili. Sama Rewa to ładne miasteczko, dwa rodzaje plaży, cypel. Polecam Rezydencje Lux, ale tylko za cenę z kuponu. Bo za nocleg od 120 zł w wzwyż powinny być moskitiery w oknach, większe ręczniki, i jeszcze parę różnych drobiazgów w zdecydowanie wyższym standardzie, bo inaczej Lux niczym się nie wyróżnia a nawet traci w porównaniu do innych dużo tańszych pensjonatów czy pokoi do wynajęcia.

Krystyna z Krakowa (28.08.2011), ocena 9/10

Witam
byliśmy w Rezydencji LUX 12 dni w sierpniu 2011 z gruponu Jest to nowy (1 rok) obiekt i jeszcze pachnie nowoscią -nie ma się do czego przyczepić wszystko dobrze działa. Mam 3 uwagi : moja 1 uwaga -zamiast wykładziny dywanowej bordo na której widać każdy włosek a zwłaszcza piasek (w końcu po plażowanie tam się głównie jedzie i znosi się ten piasek do pokoju!!!) POWINNY BYĆ PŁYTKI, druga uwaga dotyczy balkonów, które nie są wyposażone - powinny być 2 krzesełka i mały stoliczek (plastikowe) by móc z tego balkonu korzystać (korzystanie z powietrza w pochmurny dzień jest równie ważne jak plaża), trzecia uwaga - w łazience jest półka ale ja tam nie dostałam (mam 164 cm wzrostu) jest za wysoko, należy ją obniżyć. Co do posiłków: śniadania są naprawdę smaczne i w wystarczajacej ilosci. obiady najczęściej jedliśmy poza miejscem, ponieważ czesto duzo zwiedzalismy okolicę(Gdynia, Sopot,Gdańsk, Jastrzebia Góra) i gdzieś tam wybieralismy knajpkę na obiad ale 2 razy jedlismy w LUX i obiad był bardzo smaczny a kelner obsłużył nas rewelacyjnie (co warto podkreslic , kiedy tylko nas zobaczył zawsze się kłaniał) Właściciele serdeczni, chętnie nam pomagali, doradzali. Ponieważ wczesnie(4 rano) wyjeżdzalismy do domu (KRAKÓW), czekał na nas bardzo smaczny prowiant, za który DZIĘKUJEMY Moim zdaniem jest to dobre miejsce do wypoczynku, wrócilismy zrelaksowani i naprawdę wypoczęci. Właściciele szanuja prywatnosć gości, nie są natarczywi i w sumie cały pobyt pomimo, że nam pogoda nie dopisała, oceniam bardzo pozytywnie.

Zbyszek (16.08.2011), ocena 7/10

Witaj Haniu,tak bylismy tutaj razem goscmi prawie tydzien, poczatkiem sierpnia (takze z Gruponu).Potwierdzam Twoja opinie na temat Pensjonatu.Bardzo ladny budynek i przyzwoicie wyposazony.Odleglosci od morza to mala pomylka w metrach,ale mysle ze nie szkodzaca.My dojezdzalismy na plaze samochodem a wieczorne spacery na deptak i do knajpek nad morzem byly znakomitym uzupelnieniem pobytu.Co do wyzywienia do jestem calkowicie za,bardzo smaczne posilki i serwowane w wystarczajacych ilosciach.Gdy poprosilismy o zamiane jajecznicy na inne danie na sniadanie,P.Monika oswiadczyla ze nie ma sprawy i w nastepnych dniach byly albo parowki,albo kielbasa,dziekuje.Obsluga nie narzucajaca sie,ale zawsze chetna do udzielenia pomocy i wyczerpujacej informacji.Szczegolnie dziekujemy za informacje P.Marka na temat parkowania w centrum Sopotu,bo przy tych cenach parkingow bankructwo niechybne :).Najlepiej wylewac zale na forum,a nie korzystac ze staropolskiego przyslowia "...kto pyta nie bladzi..."My pytalismy i zawsze mielismy satysfakcjonujaca odpowiedz.Mysle, ze pomimo paru,ale bardzo istotnych niedociagniec (w sferze organizacyjnej ) mozemy smialo polecic ten obiekt na pobyt letniskowy,a byc moze w przyszlosci skorzystamy jeszcze raz z tej oferty.

Hania (14.08.2011), ocena 7/10

Byliśmy gośćmi w Rezydencji LUX na początku sierpnia 2011 r. Bardzo nam się podobało i dziękujemy za miłe przyjęcie. Dużym atutem było bardzo dobre jedzenie, reagowanie na sygnały gości oraz miła obsługa, nie narzucała się swoją obecnością, pomocna, gdy się o coś poprosiło. Dziękujemy. Hania

Tuco (10.08.2011), ocena 2/10

NIE POLECAM. Przebywałem w Rezydencji Lux na początku lipca 2011. Potwierdzan słowa "urlopowiczki" i Majki. Obsługa fatalna, pokój mały bez szafy, pościel sprana (a może nie zmieniana bo z kory i kolorowa), w łazience nawet nie było kawałka mydła. Obraz z telewizora fatalny. Śniadanie faktycznie za 3 (słownie: trzy) zł. Nie mogliśmy usiąść do śniadania gdzie chcieliśmy, bo "źle będzie mi podawać". Daleko do morza, a zatoka w tym miejscu śmierdząca. Komary i głośno od ulicy. Nie sugerujcie się opinią Salomea i "tyszanki" są na 100% podstawione. Byłem i wiem. Grupony są dla właściciela okazją do oszukiwania klientów. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM.

urlopowiczka (10.08.2011), ocena 2/10

Bardzo słabo, daleko do morza, obsługa powolna i wyniosła. Na posiłek trzeba długo czekać, gorzej jak przy ilości 5 zajętych stolików nie zauważą, że doszli nowi goście. Wtedy trzeba upomnieć się o jedzenie a reakcja jest taka, że przecież nic się nie stało. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!!!

Salomea (03.08.2011), ocena 3/10

Witam, ja także dowiedziałam się o Rezydencji z grouponu, i powiem szczerze, że przez to poczułam się gorsza. Dostalismy pokój nr 23 na poddaszu, mały pokoik, po którym najlepiej poruszać się zgarbionym. W łazience duzy skos, który uniemożliwiał normalne korzystanie np. z wanny. Do tego pościel zniszona, sprana, łóżka pojedyncze, małe. Właścicielka obsługiwała jak za karę. Śniadania wyliczone. Nieprawdą jest że do morza jest 250-300m. Uważam, że Rezydencja to zbyt wielkie słowo do warunków i obsługi tam panujących. NIE POLECAM!

Majka (01.08.2011), ocena 9/10

Właśnie wróciłam z urlopu z REWY, oczywiście w rezydencji lux.
Trafiłam tam przez grupon. Nie zawiodłam się obsługa miła i w każdym momencie skora do pomocy jako iż byłam sama z dzieckiem. Jedzenie mi smakowało a w szczególności makarony. Pokoje czyste i schludne szkoda, że nie dostałam więcej wolnego z pracy bo bym przedłużyła urlop. Polecam ten hotelik kameralny i specyficzny klimat (ale na +), pewnie wrócę tam za rok. Majka

tyszanka (18.07.2011), bez oceny

W Rezydencji LUX byliśmy z mężem na 12 dniowym urlopie w lipcu 2011 r. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Bardzo miła obsługa, wspaniała kuchnia, NAJLEPSZA w Rewie i okolicy. Kameralny „klimat”. Gorąco polecamy.
Tyszanie.

AŚ (28.05.2011), ocena 3/10

Przebywałam w "Luxie" w weekend majowy 2011.Wszystko pierwszej doby powiedzmy ok(już nie chcę się rozpisywać nad szczegółami). Sam budynek niczego sobie. Nigdy bym nie przypuszczała, że zamiast wypoczynku zaoferowany będze mi taki stres. Bez jakiegokolwiek poinformowania klientów -na dole z 2 na 3 maja w rezydencji o godz. 20 rozpoczęła się jakaś zorganizowana impreza. Wróciliśmy po całodziennej wycieczce zmęczeni ale zrelaksowani szumem fal. A tu niespodzianka.. Muzyka taka, ze w tym małym budynku ( pokój mielismy tuz nad sala) nie moglismy uslyszec tego, co do siebie mówimy, głowy nam pękały po 30min od tych disco polowych dzwięków zespołu, który grał na żywo. Cierpiliwie czekalismy , po czym zapytałam obsługę o której impreza się konczy- o 24.00. Męczylismy się tym hałasem i wyczekiwalismy 12.00. Gdy nastała polnoc muzyka nadal grala i okazało się, że będzie grałą do godz. 2. bo goscie chcieli przedluzyc. Poprosiłam o numer do szefa- obsługa powiedziała, że nie może mi go dać. Zaczęłam szukać w Internecie - znalałam numer i okazało się, że szef jest w budynku i to w pokoju obok nas... Myslelismy, że człowiek wykaże się skruchą i nas przeprosi- nic bardziej mylnego. Poprosiłam o zwrot pieniedzy za ten nocleg i chciałam jechać do innego najbliższego hotelu by spokojnie się wyspać (co i tak nie było rekompensata, gdyż mielismy zaraz po tej nocy 250km wracac do domu i do obowiazkow domowych a stres i niewyspanie były ogromne). Własciciel odmówił i powiedział,ze wszyscy wiedzieli o tym, iż będzie taka impreza- specjalnie zapytałam rano na śniadaniu innych gosci- nikt nie był poinformowany.
Powiedział, że rano porozmawiamy. Rano czekalismy na Właściciela na sniadaniu. Sniadanie pozostawia wiele do życzenia- uważam, że wstyd serwować to, co tam otrzymaliśmy. Po czym zjawił się własciciel i powiedział, że odda nam 50%, drugie 50% to sniadanie. O zgrozo, jak mnie zdenerwował, to śniadanie dla 2 os było warte nie wiecej niz 3zł, bezczelnie próbował jeszcze takich rzeczy. Zamiast ugładzić klienta, to jeszcze podnosił ciśnienie. Powiedziałam Panu, że z takim podejsciem nie spotkałam się jeszcze nigdzie. Pan odpowiedział, że widać nigdzie nie byłam, BO ON jest marynarzem i wie jak jest na całym świecie i ze sie zdarzaja takie imprezy i nikt nie ma pretensji. Powiedziałam Panu, że nie wystarczy wybudować ładny budynek by ludzie byli zadowoleni ale trzeba o tych ludzi dbać a ich czas, wypoczynek powinien być priorytetm włąsciciela.Pan bezczelnie nas obrażał po czym odwrócił się na pięcie i poszedł. Soft skille - przerażające. Nie polecam Państwu tego miejsca- nigdy nie zdarzyło mi się aby ktoś podszedł do nas w ten sposób, brak szacunku, umiejętności przeproszenia. Szkoda narażać się na stres,kontakt z tym panem i usłyszenie pod swoim adresem epitetów . Myślę, że w Rewie znajdą Państwo miejsca w których właściciele nie będą uważali, że fundowanie klientom takich wrażeń to normalka, BO ONI WIDZIELI CAŁY ŚWIAT I WIEDZĄ JAK JEST.

Wyrażone poniżej opinie i oceny są komentarzami użytkowników serwisu Noclegi Online.
Redakcja serwisu noclegi-online.pl w żaden sposób nie utożsamia się z przedstawianymi ocenami.
Wpisy łamiące polskie prawo lub wulgarne będa usuwane.

Dodaj opinię o obiekcie

  Dodając opinie, akceptuję Regulamin serwisu Noclegi-Online
Osoba*
Email*
Potwierdź email*
Ocena
Wpisz treść komentarza*
Przepisz kod*